«Μυθική» Αγγλία, άντεξε στην… κόλαση του Αζτέκα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Η Αγγλία το έκανε! Νίκησε με 3-2 το Μεξικό και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το καλύτερο ματς του Μουντιάλ μέχρι στιγμής. Αποβολή, δύο πέναλτι, χαμένες ευκαιρίες, τα είχε όλα. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ είχε πρωταγωνιστή τον Τζουντ Μπέλιγχαμ. Έκανε μεγάλο ματς, ακόμη ένα. Έβαλε δύο γκολ, σε ένα πολύ δύσκολο απόγευμα. Βροχή, κόσμος και… πάθος από τους «Αζτέκους», οι οποίοι μετά από μια αξιοπρόσεκτη πορεία, αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.
.jpg)
Τι είδαμε πραγματικά. Η Αγγλία πήρε μια τεράστια πρόκριση. Έμεινε με 10, προηγήθηκε δύο φορές, με δύο γκολ διαφορά, αλλά «πυροβολούσε» συνεχώς τα πόδια της. Παρόλα αυτά, άντεξε, αν και υπέφερε. Έφυγε από το «Αζτέκα» με το 3-2 και πάει στη φάση των «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να… προσπαθούν να ελέγξουν τον ρυθμό. Οι Μεξικανοί είχαν το αβαντάζ της έδρας και μπήκαν καλύτερα. Μάλιστα, είχαν και την πρώτη καλή στιγμή στο 15ο λεπτό, με την κεφαλιά του Ραούλ Χιμένες. Ο Πίκφορντ όμως, ήταν σε ετοιμότητα, διώχνοντας υπέροχα την μπάλα σε κόρνερ.
Μέχρι το διάλλειμα… ενυδάτωσης, στο 22ο λεπτό, η Αγγλία δεν είχε καταφέρει να απειλήσει ιδιαίτερα, με τον Γκόρντον να μοιάζει ο πιο δραστήριος παίκτης της.
Λίγες φάσεις, δυνατές μονομαχίες και σε όλα αυτά, μια αρκετά ισχυρή βροχή, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.
Πρώτη απειλή για τα «τρία λιοντάρια», ένα σουτ του Γκόρντον στο 26ο λεπτό, μετά από πολύ όμορφο κράτημα της μπάλας και γύρισμα στην γραμμή του άουτ. Η προσπάθειά του δεν είχε πολύ δύναμη, με αποτέλεσμα να μην προβληματίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Κόντρα στη ροή του αγώνα, η ομάδα του Τούχελ «σόκαρε» το γήπεδο, αλλά και το Μεξικό. Μετά από μία ομαδική ενέργεια των Πίκφορντ και Ράις, η μπάλα έφτασε στον Σάκα, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Τζούντ Μπέλιγχαμ, που κάνει μεγάλο τουρνουά, έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα στο 36ο λεπτό, για το 1-0.
Το… καλό συνεχίστηκε για τα «τρία λιοντάρια», καθώς με τη σέντρα, το Μεξικό έχασε την μπάλα, η οποία έφτασε στον Κέιν, εκείνος πάτησε περιοχή και αποδέκτης ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ, έκανε το 2-0. Όλα μέσα σε δύο λεπτά.
Καλά – καλά όσοι το παρακολουθούσαν δεν είχαν καταλάβει το δεύτερο γκολ της Αγγλίας και… ξαφνικά, το Μεξικό έκανε την εμφάνισή του. Με τον καλύτερο του παίκτη στη διοργάνωση, τον Κινόνιες, κατάφερε να μειώσει σε 2-1, μετά από σουτ εντός περιοχής, στο 42ο λεπτό. Ο Πίκφορντ προσπάθησε, αλλά η απόσταση ήταν πολύ κοντινή για να καταφέρει να κάνει κάτι.
Από εκεί και έπειτα, τα «τρία λιοντάρια» δεινοπάθησαν, για να κρατήσουν το πλεονέκτημα μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια. Ο Ραούλ Χιμένες έχασε ξανά την ευκαιρία να σκοράρει, καθώς την πρώτη φορά το σουτ του πέρασε άουτ, ενώ τη δεύτερη, στο 45+3, ο Πίκφορντ ήταν ξανά εκεί!
Από εκεί που σταμάτησαν οι ομάδες, συνέχισαν και στο δεύτερο μέρος. Ο Ο’ Ράιλι με ένα σουτ βρήκε το δοκάρι στο 49ο λεπτό.
Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 53ο λεπτό, με τον Τζάρελ Κουάνσα να κάνει ένα πολύ… άτσαλο μαρκάρισμα. Ο διαιτητής στην αρχή δεν καταλόγισε ούτε φάουλ, όμως το VAR, τον βοήθησε για να πάρει την σωστή απόφαση.
Λίγα λεπτά μετά, σε έναν «τρελό» ρυθμό, τα «τρία λιοντάρια» κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι, με τη βοήθεια του Άντονι Γκόρντον. Ο πρώτος σκόρερ πλέον στο Μουντιάλ για τους Άγγλους, Χάρι Κέιν, έκανε αυτό που ξέρει, σημάδεψε, εξαπέλυσε το σουτ και έκανε το 3-1 στο 60ο λεπτό!
Το Μεξικό έψαξε γρήγορη απάντηση, ήθελε να μειώσει, έπαιζε με παίκτη περισσότερο. Σε μια φάση εντός περιοχής της Αγγλίας, ο σκόρερ του τρίτου γκολ των «τριών λιονταριών», υπέπεσε σε παράβαση, χτυπώντας τον Γκουτιέρεζ.
Ο διαιτητής δεν το… είδε, το VAR ήταν πάλι εκεί. Ο Ραούλ Χιμένες είχε την ευκαιρία να νικήσει τον Πίκφορντ. Αυτήν τη φορά, τα κατάφερε, μειώνοντας σε 3-2 στο 70ο λεπτό.
Η συνέχεια ήταν πολύ… δύσκολη για την ομάδα του Τούχελ, η οποία με παίκτη λιγότερο, κλείστηκε όπως ήταν λογικό.
Σέντρες, γεμίσματα, μεγάλη προσπάθεια από το Μεξικό, αλλά κανένα αντίκρισμα.
Η Αγγλία άντεξε, υπερασπίστηκε το υπέρ της 3-2, αν και έμεινε με δέκα παίκτες και έκλεισε… ραντεβού με τη Νορβηγία στους «8»!
Κωνσταντίνος Μακρής






















